Събития В Стара Загора изследват почви и води с модерна лаборатория

В Стара Загора изследват почви и води с модерна лаборатория

Неделя, 20 септември 2009 г., 10:42
Размер на буквите

Селските стопани от цялата страна ще имат възможността да изследват състава на почвите и водите в своите земеделски стопанства, за да преценят по-добре какви култури биха вирели най-добре върху тях. Подобно изследване би помогнало на земеделците да преценят с какви препарати да обогатят почвата, за да получат най-добри резултати.

Модерната лаборатория беше показана за първи път в първия ден на новата учебна година на Тракийския университет -14 септември. Вече има много заявки от фермери за извършването на такъв анализ на почвите и водите, които ползват в своите стопанства. Изследванията ще започнат веднага след като лабораторията бъде сертифицирана, пише вестник Национална бизнес поща.
Новата лаборатория е част от модерен Консултативен център за съвети в млечното животновъдство, чиято лента беше преряза-на от ректора на Тракийския университет проф. Иван Станков. Центърът е разположен на територията на Аграрния факултет на университета. В изграждането му са инвестирани 160 000 долара, осигурени по проект от фондация Америка за България. Той разполага и с библиотека и лекционни зали, в които младите фермери ще се обучават, разпределени в малки групи. 35-ата учебна година в Тракийския университет беше открита със слово на ректора проф. Иван Станков в присъствието на депутатите от ГЕРБ Недялко Недялков и Нели Калиева, областния управител Йордан Николов, председателя на Общинския съвет в Стара Загора Тенчо Руканов и кмета проф. Светлин Танчев. 1205 първокурсници от България и още 41 студенти от други страни прекрачиха за първи път прага на университета. Те ще се обучават в 27 специалности от отлично подготвен преподавателски екип, каза при откриването проф. Станков.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |