Събития Детски фолклорен ансамбъл Загорче удиви англичаните

Детски фолклорен ансамбъл Загорче удиви англичаните

Неделя, 20 септември 2009 г., 10:41
Размер на буквите

Ансамбъл Загорче направи своето 40-о турне в чужбина за 32 години съществуване. Турнето беше във Великобритания в един дълъг двуседмичен маршрут. Десетки хиляди деца в Европа се запознават за първи път с България чрез нас - казва Венелин Кръстев, ръководител на ансамбъла. - И не само децата, но и възрастната публика на вечерните ни концерти.

Само в центъра на Лондон, във великолепна зала, нашите малки танцьори и певци изнесоха един самостоятелен концерт и още един, съвместно с Българския лондонски хор. Той е под диригентството на Десислава Стефанова, някогашно Загорче. Тя е създател и ръководител на този хор от англичани, които пеят български песни. Загорче участва и на Лондонския фестивал Темза, уточвява вестник Национална бизнес поща. Общо на това турне децата изнасят 25 концерта, проведени са 18 уъркшопа. Участват 40 загорчета от 6 до 18 години. Учудващо е, че децата,
които миналия септември започнаха да танцуват -споделя Венелин Кръстев -сега изнасяха целия концерт. А са на възраст от 6 до 8 години. Най-голямата ми изненада беше това, че въпреки умората, тежката програма, всеки път, когато се качваха на сцената, ставаше все по-добре. Публиката ги предизвикваше, радваше им се, това ги стимулираше и те израснаха много за тези дни. Публиката крещеше от възторг, сякаш на сцената беше Майкъл Джексън.
Англичаните не можеха да повярват, че тези деца не са от специализирано училище. Освен това техните учители много се впечатляваха от уъркшопа. Имаше места, на които влизаха по 150 техни деца, плюс нашите 40 - ставаха 200, които трябваше да бъдат овладени, спечелени. Изключително много се стараеха да разучават българските танци и песни. Уъркшопът, който правехме с Десислава, беше като спектакъл за тях. Те танцуваха, свиреха, пееха. И всички проявиха интерес да дойдат в България.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |