Събития Оперираха още две деца от Стара Загора с ортопедични аномалии в МБАЛ Св. Иван Рилски

Оперираха още две деца от Стара Загора с ортопедични аномалии в МБАЛ Св. Иван Рилски

Неделя, 20 септември 2009 г., 10:39
Размер на буквите

За втори път известният швейцарски лекар Бруно франие оперира съвместно с екипа на началника но отделение Ортопедия и травматология д-р Петьо Братоев в старозагорската МБАЛ Св. Иван Рилски в Стара Загора. На 18 септември те извършиха операции на две деца с тежки ортопедични аномалии. Първото е 8-годишният Жеко. Момченцето е от Дом Майка и дете.

Интелектуално е добре развито, но има множество тежки вродени аномалии. Момиченцето се казва Катерина и е от София. Страда от церебрална парализа. На него бяха извършени наведнъж 4 операции на двата долни крайника, пише вестник Национална бизнес поща.
Доволни сме от резултатите, но тепърва ще стане ясно дали децата се нуждаят от още операции. Сега следва дълъг възстановителен период. Първоначално те ще бъдат в гипс, а след това ще ходят с помощни средства на опорно-двигателния апарат, обясни д-р Братоев.
Както е известно, началото на благородната инициатива за помощ на деца с ортопедични увреждания положи известната тенисистка Мануела Малеева преди повече от една година с организирането на благотворителен търг. На 18 септември тя бе отново в Стара Загора. Швейцарската фондация Суис клиникъл, старозагорският Обществен дарителски фонд и други неправителствени сдружения се включиха в събирането на средства. Първите две операции станаха възможни и благодарение на финансовата помощ на МБАЛ Св. Иван Рилски. Тогава бяха оперирани 8-годишни-те Мария и Емил. Децата в момента се чувстват добре и ходят с помощни средства, съобщи д-р Франие.
Разбираме се много с д-р Братоев и сме чудесен екип. Имаме желание, а надявам се и възможности, да продължим заедно да оперираме деца с вродени ортопедични проблеми, каза още швейцарският лекар.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |