Събития Община Братя Даскалови ще връща пари по САПАРД

Община Братя Даскалови ще връща пари по САПАРД

Петък, 18 септември 2009 г., 14:53
Размер на буквите

Европейската комисия регистрира община Братя Даскалови в книгата на държавните длъжници по програма СAПАРД - съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. От Държавен фонд "Земеделие" следва да изпратят нотариална покана за доброволно възстановяване на получената субсидия. Община Братя Даскалови е подала само един проект по програмата на стойност 1 636 957 лева.

С постановление на Министерския съвет No 40/2005 г. й е отпуснат безлихвен заем за изпълнение на проекта. Заради установени нарушения от Изпълнителна агенция "Одит на средствата от ЕС", общината е вписана в Книгата на длъжниците по САПАРД. По данни на Министерството на земеделието и храните "главницата за нередния разход", който трябва да бъде върнат, е в размер на 24 000 лева. За останалите общини от Старозагорска област, кандидатствали по програмата, не са установени нарушения, пише вестник Старозагорски новини.
Единственият платен проект по програма САПАРД на община от областта е този на Павел баня на стойност 830 932 лева. Общината е кандидатствала и с втори проект на стойност 98 500 лева, но все още не е получила пари за него.
Проектите на Гурково (889 602 лева) и на Опан (1 521 295 лева) са анулирани. Община Опан кандидатства с втори проект на стойност 99 788 лева, който не е платен.
Неплатени проекти имат и общините Раднево (3 143 590 лева), Николаево (96 202 лева), Чирпан (99 998 лева), Мъглиж (98 036 лева) и Гълъбово (99 728 лева). Община Стара Загора не е кандидатствала по програма САПАРД.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |