Събития Трима старозагорци измамиха банка с 4,5 млн. евро

Трима старозагорци измамиха банка с 4,5 млн. евро

Петък, 23 април 2010 г., 13:07
Размер на буквите

В Стара Загора разкриха сложна схема на банкова измама в размер на 4,5 млн. евро. Задържани са трима души. На 23 април Районен съд - Стара Загора им наложи постоянна мерки задържане под стража. Репортерска проверка на Икономически портал на регион Стара Загора установи, че по случая са арестувани 50-годишният Иван Стойчев, съпругата му Снежана Маркова, на 41 г. и съдружникът им във фирмата за кус-кус, юфка и тестени изделия Евро инвестмънт АД - Стара Загора Свилен Стоянов, на 38 г.

Тримата са основни участници в извършване на банкова измама за 4,5 млн. евро. През 2007 г. банката е предоставила кредити на две свързани старозагорски фирми - една от които Евро инвестмънт, с общ размер над 2,7 млн евро. Те са били обезпечени със собственост на дружествата -  недвижими имоти, техника, готова продукция и стоки на склад. След изтичането на гратисния период през миналата година е трябвало да започне погасяването на заема, но кредиторът установил, че фирмите са започнали прехвърляния на собствеността си към трети юридически лица. В продължение на месеци група от лица са прехвърляли собственост и представителства на различни свързани дружества, някои от тях учредени в САЩ, Белиз и Испания – в т.ч. в офшорни зони.
При акция на сектор Борба с организираната престъпност – Стара Загора, проведена под ръководството на Районна прокуратура са извършени множество претърсвания и изземвания на територията на цялата страна. В частни домове и офиси в София, Плевен, Велико Търново и Стара Загора са открити и иззети документи на дружества от България, Испания, САЩ и Белиз, изясняващи механизма на извършената банкова измама, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.
Работата по случая продължава.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |