Събития България получава допълнително време да усвои 227 млн. евро по ИСПА

България получава допълнително време да усвои 227 млн. евро по ИСПА

Четвъртък, 22 април 2010 г., 17:44
Размер на буквите

България получава допълнително време да усвои европейско финансиране по програма ИСПА на стойност 227 млн. евро. Това съобщиха от Дирекция Регионална политика на Европейската комисия (ЕК). Удължават се сроковете за Дунав мост II и за шест от големите екологични проекти. Срокът за Дунав мост II, който изтича в края на тази година, е удължен с две години и България ще може да използва предвидените за него 70 млн. евро до края на 2012 година.

Неотдавна премиерите на България и Румъния направиха съвместен демарш пред Брюксел, за да спасят проекта. Отделно от това решението за удължаване на срокове по ИСПА предвижда и едногодишна отсрочка за усвояване на парите по проектите, одобрени от ЕК през 2004 година, съобщи БНР, цитирано от econ.bg.
По този начин шест големи проекта в областта на околната среда ще могат да продължат до края на 2011 година. С най-голямо европейско финансиране сред тях, 44 млн. евро, е т.нар. Воден цикъл на София, който включва предимно водоснабдяване, канализация и събиране и пречистване на води в столицата и околностите й.
Другите проекти с удължени срокове на действие са за сероочистващите инсталации на Пети и Шести блок на ТЕЦ Марица Изток 2, за които Брюксел отпуска 36 млн. евро, и проектите за интегрирано управление на водите в Сливен, Бургас, Русе и Кюстендил. Общото европейско финансиране за тях е 77 млн. евро.
От ЕК обясниха, че решението за допълнително време по ИСПА засяга не само България, а и други страни и има за цел да им даде още една възможност да развият инфраструктурата и да укрепят икономиката си.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |