Събития Цветан Симеонов: Ако мерките срещу кризата се изпълнят, пари за бизнеса ще има

Цветан Симеонов: Ако мерките срещу кризата се изпълнят, пари за бизнеса ще има

Четвъртък, 15 април 2010 г., 13:19
Размер на буквите

Ако антикризисните марки се изпълняват така, както са договорени консенсусно, би следвало да има значителен напредък по отношение разплащането на задълженията на държавата към бизнеса, а вече сме свидетели, че има отклонение от договореното. Това каза в предаването "Нещо повече" председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

Той уточни, че се чуват различни варианти за непълно изплащане на средствата по обществени поръчки.
Мерките бяха да се извърши плащане в първите 6 месеца на тази година, а сега чуваме, че срокът се удължавал с още една година. Не ги приемаме тези намерения, защото те поставят под въпрос всички останали договорени мерки. Председателят на БТПП допълни, че обвиненията към правителството, че работодателите и синдикатите са написали мерките са смешни: "Няма по-добро благо в условията на криза от социалния мир", беше категоричен шефът на работодателската организация.

Симеонов допълни, че предстои всяка една от тези мерки да бъде свързана с изписването на ясни срокове и отговорности. Защото всяка от страните в тристранния диалог вече е направила своите компромиси и всички страни биха желали тези мерки да бъдат изпълнени както трябва.
По повод идеята промяната в изплащането на болничните, Симеонов каза, че предлагането на тази мярка, ще ограничи симулантите, но че все пак основната част от хората, ползващи тези средства са реално болни. Това са обезщетения за хора, които не се разболяват по собствено желание и тези обезщетения трябва да се дават. Председателят на БТПП допълни, че трябва да се установи строг контрол на издаването на болнични листове и това да се прави с участието на тези, които плащат – синдикатите, данъкоплатците  и  работодателите, съобщиха от пресцентъра на Българската търговско-промишлена палата.

По отношение предложението за взимане на целия останал платен отпуск от минали години до края на тази година, то може да се изпълни, но това трябва да става диференцирано. Г-н Симеонов каза, че за работодателите са най-важни фирмите, които работят качествено и в условията на криза са планирали мерки в самите предприятия, а те без работници няма да могат да се осъществят.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |