Събития ТВ предаване Инициатива - 15 април 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 15 април 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Четвъртък, 15 април 2010 г., 12:53
Размер на буквите

България има потенциал за привличане на чуждестранни инвестиции в различни сектори на икономиката, но за да се превърне в отличен пазар, е необходимо да има пълна прозрачност и върховенство на закона. Това заяви в интервю за Инициатива Томас Хигинс - член на Борда на Американската търговска камара в България.

  • През седмицата в Интер Експо Център в София се проведе международното специализирано изложение Експо Енергетика. На него бяха представени модерни технологии за производство и управление на енергията чрез комбинирано производство на електро- и топлинна енергия. Участие взеха около 100 фирми от 13 държави.
  • В рамките на Експо Енергетика се проведе бизнес и технологична кооперационна борса B2B с предварително уговорени двустранни срещи с чуждестранни партньори, които работят в областта на възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност. Тя беше организирана от Enterprise Europe Network – България.
  • Пчеларите отчитат незапомнен интерес към меда, дори се забелязва недостиг на пазара. Българският пчелен продукт се търси в страните от Европейския съюз, но все повече се цени и на вътрешния пазар.
  • Българинът все повече разчупва традициите на собствената си кухня е прибягва до подправки, характерни са други национални или световни трапези. Богатата гама от семена, които се предлагат в агроаптеките, позволяват и сами да си отгледаме допадащите на вкуса ни подправки.
  • Зачестяват случаите не само на бракониерски набези, но и на агресия и човешка жестокост към животните, алармират от природозащитни организации. Освен подобни случаи, обаче, специалистите и доброволците от Спасителния център за диви животни към Зелени Балкани в Стара Загора, информираха и за бездействие, довело до смъртта на щъркел.

Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |