Събития Професия хазяин

Професия хазяин

Понеделник, 12 април 2010 г., 17:33
Размер на буквите

Колко пари са 400 лева? Ако питате някой богаташ, сигурно са по-малко от джобните му за деня. За някой гражданин обаче (но не софиянец) сумата е малко под или малко над тази, която заработва месечно. Ако питате някой, живеещ в малко затънтено селце, пък 400 лева сигурно са два пъти над това, на което може да разчита месечно.

В случая обаче не говорим за никого от посочените. Говорим за това, че 400 лв. е средният наем на апартаментите в София и то след като кризата смъкна сериозно цените.

Да не си помисли обаче някой, че проблемът е в сумата. Изобщо даже! Без значение дали говорим за 400 лв. или 4000 лв., става въпрос за безотчетни пари, получавани от всички, които имат щастието да упражняват професията хазяин, коментира вестник Монитор.
А парите са безотчетни, защото почти няма собственик на апартамент, който да обявява доходите си от наеми и като един европейски наемодател чинно и в срок да си плаща данъците върху тях. Точно както, между другото, наемателите първо си плащат данъците върху доходите и после броят едни (луди) пари за наеми.

Данъчният рай за професията хазяин обаче е на път да свърши. Първо, защото НАП са решили да врътнат това кранче. И второ, защото на наемателите започна много да им писва да ги броят за дойна крава, която освен че може да плаща, рядко има други права. Ако не вярвайте - питайте в НАП за сигналите.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |