Събития Бевшият министър д-р Евгений Желев е разпитван заради проверка на прокуратурата в в онкологичната болница в София

Бевшият министър д-р Евгений Желев е разпитван заради проверка на прокуратурата в в онкологичната болница в София

Сряда, 16 септември 2009 г., 17:17
Размер на буквите

Бившият министър д-р Евгений Желев даде показания по проверката на прокуратурата за нарушения в онкологичната болница в София. Д-р Желев, който в момента е депутат от Коалиция за България, е бил разпитван само в качеството на свидетел и е дал информация, която има за извършените по време на неговото управление две проверки в болницата.

По проверката ще бъде разпитан и Радослав Гайдарски, съобщи наблюдаващият прокурор от Градската прокуратура Пламен Панайотов, цитиран от glasove.com.
Прокуратурата разследва злоупотребите в Специализираната болница за активно лечение по онкология в София. След постъпили сигнали от пациенти и организации за защита на правата на онкоболните, през април в здравното заведение беше извършен обиск. Малко по-късно директорът на болницата доц. Петранка Троянова бе отстранена от поста и срещу нея беше повдигнато обвинение за длъжностни престъпления.
Прокуратурата води досъдебни производства и срещу длъжностни лица от Министерството на здравеопазването и срещу персонала на болницата. Докато беше министър, д-р Евгений Желев разпореди няколко проверки на болницата, които показваха, че всичко в нея се върши по правилата.

Не съм обвиняем, заяви Желев след разпита. - Направените проверки по мое време не показаха нарушения, каза още той, цитиран от dnes.bg. -  Оставам на разположение на прокуратурата, добави Желев. Той заяви още, че няма никакви притеснения за времето, когато е бил министър.

 

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |