Събития Чирпанските медици протестираха на празника си

Чирпанските медици протестираха на празника си

Сряда, 07 април 2010 г., 19:23
Размер на буквите

"Протестът ни на 7 април е нашият зов за диалог с управляващите. Благодаря за подкрепата на семейните лекари и колегите от общинския медицински център, както и на синдикалните организации в града. Жалко, че някога Стара Загора бе първа, а днес дори символично не подкрепиха колегите." Това каза директорът на общинската болница в града на Яворов д-р Неделчо Тотев.

В международния ден на здравето над 80 души се събраха на мирен протест в центъра на Чирпан за около 40 минути. Със символичния митинг участниците искаха да призоват управляващите да обърнат внимание на проблемите в българското здравеопазване, каквито реално съществуват. Всеки от ораторите бе категоричен, че в техния протест няма политика, нито партийни пристрастия, защото здравето на хората е над всички и всичко, пише вестник Старозагорски новини.
"Ние сме за конструктивен диалог и конкретни мерки за работата в здравеопазването. Те касаят не само нас, лекарите и медицинските сестри, защото де факто и ние сме пациенти. Не сме против реформите, но вече 15 години се говори за това, а няма нищо на практика. Премиерът Борисов е номинирал проф. Анна-Мария Борисова за здравен министър точно на днешния празничен ден. (7 април). Ако имам възможност, бих й казал най-напред да се обмисли и избистри стратегията на реформите, да се обсъдят най-широко в обществото и после да се приемат. Ние не сме против реформите, но не бива да се лишават гражданите от малките градове на България от лекарска грижа и болница, каквито са имали десетилетия", каза в словото си директорът на болницата д-р Тотев.
Пред протестиращите медици бе прочетена декларацията на БЛС от извънредния лекарски събор на 27 март. Всички участници бяха със специални баджове с трикольора на България с надпис "Да спасим болницата в Чирпан". Здравните работници от Чирпан са категорични, че са готови и на следващите стъпки след символичния протест под наслов "Ден на здраве - ден на протест".

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |