Събития В Казанлък започва изграждането на Интегриран воден проект

В Казанлък започва изграждането на Интегриран воден проект

Сряда, 07 април 2010 г., 09:12
Размер на буквите

Община Казанлък организира на 14 април от 11.00 часа в кв. Христо Ботев - до бившия Междуучилищен център, първа копка по Интегриран воден проект, Етап 1. Кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов и управителят на Крам Комплекс Груп ЕАД-София Радослав Гьорев (Крам Комплекс Груп ЕАД e фирмата изпълнител) официално ще дадат старт на строителните дейности по проекта, съобщиха от пресцентъра на общината.

Интегриран воден проект, Етап 1: Изграждане на канализационна мрежа, реконструкция на водопроводна и пътна мрежа на кв. Христо Ботев, изграждане на канализационна помпена станция и тласкател, с. Овощник” бе спечелен от Община Казанлък по ОП Околна среда. Той е финансиран със средства от Кохезионния  фонд на Европейския съюз и национално съфинансиране. Общата стойност на проекта 6 422 400 лева, от които безвъзмездната помощ е 6 128 896 лева.
С реализацията на Интегрирания воден проект ще се постигне техническо решение на два проблема.  Първият касае изграждането на вътрешна канализационна мрежа, реконструкция на вътрешна водопроводна система и отвеждане на отпадните води на кв. Христо Ботев в Казанлък до Градската пречиствателна станция за отпадни води (ГПСОВ). Вторият проблем засяга изграждането на канализационна помпена станция и тласкател на с. Овощник, община Казанлък, с което отпадните води на селото ще бъдат отведени до ГПСОВ.

С осъществяването на този мащабен проект, свързан с  изграждането на канализация в един от най-големите квартали на Казанлък – кв. Христо Ботев, ще се постигне огромен социален ефект както за живеещите там близо 6000 души, така и за населението на с. Овощник, което наброява близо 1800 души.

Срокът за реализация на„Интегриран воден проект, Етап 1: Изграждане на канализационна мрежа, реконструкция на водопроводна и пътна мрежа на кв. Христо Ботев, изграждане на канализационна помпена станция и тласкател, с. Овощник” е август 2010 г.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |