Събития Връзката между науката и бизнеса за предоставяне на научен продукт за реалния бизнес е силно нарушена сочи изследване на БТПП

Връзката между науката и бизнеса за предоставяне на научен продукт за реалния бизнес е силно нарушена сочи изследване на БТПП

Сряда, 31 март 2010 г., 17:49
Размер на буквите

В сферата на иновациите връзката между науката и бизнеса за предоставяне на научен продукт за реалния бизнес, е силно нарушена. Това означава, че  на практика са нарушени условията да действа основния закон на пазарната икономика на търсенето и предлагането – това са част от изводите в най-новото анкетно проучване извършено по електронен път сред членове на Българска търговско-промишлена палата, чиято дейност е свързана с иновативни процеси.

БТПП

Над 90 на сто от фирмите смятат, че имат нужда от обновяване на средствата за производство, малко повече от участвалите в проучването са заявили, че имат нужда от обновяване на произвежданите продукти и изделия. Това съобщи председателят на БТПП Цветан Симеонов в лекция пред тематична конференция «Конкурентоспособност на българската икономика» организирана от Институт за икономическа политика и Фондация Ханс Зайдел.
Сред предложенията за подобряване на иновационните фирмени стратегии доминира мнението, че са прекалено много са абсолютно формалните изисквания за участие Използването на фондовете на ЕС все още е свързано с голяма бюрокрация и непредвидимост особено във времето.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |