Събития Ремотекс - Раднево си чака заплатите до днес

Ремотекс - Раднево си чака заплатите до днес

Сряда, 31 март 2010 г., 08:11
Размер на буквите

Ако споразумението с работодателя не бъде изпълнено до края на работния ден, на 1 април спираме работа, това заяви вчера пред "Старозагорски новини" председателят на Стачния комитет на "Ремотекс - Раднево" Живко Запрянов. Досега работниците са получили само авансите и заплатите си за януари.

Според подписаното споразумение, до 31 март трябва да бъдат изплатени авансите и заплатите за февруари и аванса за март. Досега Стачният комитет е изпратил две напомнящи писма до изп.директор, но той ги информирал, че крайният срок от споразумението, сиреч 31 март, още не е изтекъл.

За проблемите на "Ремотекс - Раднево" съобщи вчера и регионалният лидер на КНСБ в Стара Загора Иванка Данаилова по време на заседанието на Областния съвет за тристранно сътрудничество, председателствано от областния управител Йордан Николов. "Предприятието е в стачна готовност, въпреки че обещанията на ръководството за работно и студозащитно облекло, стаи за отдих и апарати за вода са изпълнени, пише вестник Старозагорски новини. Само десетина души са били съкратени след посещението на министъра на труда Тотю Младенов в дружеството, но точно толкова висококвалифицирани работници са напуснали и Колективният трудов договор в предприятието не е подписан", информира Данаилова.

По време на вчерашното заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество синдикалисти, работодатели и представители на Областната администрация са обсъдили възможностите за ускоряване на процедурите по индивидуалните трудови спорове в съдилищата. Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлената палата, е съобщил, че работната група е обсъдила удължените срокове за решаване на трудовите спорове с председателя на Окръжния съд в Стара Загора Тоньо Тонев. Заключенията на групата са, че процедурите могат да се ускорят чрез сформиране на специализирани съдебни състави, или чрез включването им към бързото производство. Иван Ленков от БСК е предложил да се създадат трудови арбитражи по региони, за да се облекчи съдебната система.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |