Събития Предприятието Брикел може да бъде затворено след две седмици?

Предприятието Брикел може да бъде затворено след две седмици?

Вторник, 30 март 2010 г., 11:58
Размер на буквите

Областният управител Йордан Николов изрази тревога, че предприятието Брикел може да бъде затворено след две седмици. Това стана по време на заседанието на Областния съвет за тристранно сътрудничество под негово председателство. Синдикалисти, работодатели и представители на областната администрация  обсъдиха възможностите за ускоряване на  процедурите по индивидуалните трудови спорове в съдилищата, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Олег Стоилов председател на Търговско-промишлената палата съобщи, че работната група е обсъдила удължените срокове за решаване на трудовите спорове с председателя на Окръжния съд в Стара Загора Тоньо Тонев. Заключенията на групата са, че процедурите могат да се ускорят чрез сформиране на специализирани съдебни състави, или чрез включването им към бързото производство. Иван Ленков от БСК предложи да се създадат трудови арбитражи по региони, за да се облекчи съдебната система.
Иванка Данаилова – регионален лидер на КНСБ в Стара Загора съобщи, че с два месеца закъснява изплащането на възнагражденията на работещите в Ремотекс-Раднево ЕАД. Днес там заседава Стачният комитет и има стачна готовност, въпреки че обещанията на ръководството за работно и студозащитно облекло, стаи за отдих и апарати за вода са изпълнени. Само десетина души са били съкратени след посещението на министъра на труда Тотю Младенов в дружеството, но точно толкова висококвалифицирани работници са напуснали и Колективният трудов договор в предприятието не е подписан, съобщи още Данаилова.
Областният управител запозна присъстващите синдикалисти и работодатели с писмо на МОСВ, в което се съобщава, че според комплексното разрешително за работа на Брикел ЕАД, експлоатационните часове на дружеството изтичат след две седмици, което означава, че то трябва да спре работа. Йордан Николов изрази загриженост, че в резултат на това близо 2 000 могат да останат без работа.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |