Събития Кръгът Масларова - с ниски доходи. Това e причината да бъдат намалени паричните им гаранции десет пъти

Кръгът Масларова - с ниски доходи. Това e причината да бъдат намалени паричните им гаранции десет пъти

Понеделник, 22 март 2010 г., 22:11
Размер на буквите

От всичките петима обвиняеми от кръга на бившия социален министър Емилия Масларова за "златния" ремонт на Центъра за комплексни социални услуги в Стара Загора, с най-висока мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на по 10 000 лв. останаха старозагорските бизнесмени Венцислав Драганов и Михаил Методиев.

Те са обвинени като съучастници по повдигнатото обвинение срещу Масларова за длъжностно присвояване на над 11 млн. лева. На 24 февруари т.г. Софийска градска прокуратура им наложи гаранция от по 100 000 лв., но две седмици по-късно Софийски градски съд я намали десет пъти.
С по десет пъти са намалени и паричните гаранции на останалите трима обвиняеми след обжалването в Софийски градски съд. Така Масларова от 50 000 лв., определени й от прокуратурата, внесе само 5000 лв., бившият зам.-министър на труда и социалната политика Димитър Димитров - 3000 лв., а бившият главен секретар на ведомството Иван Пенев - 2000 лв. Срещу последните двама е повдигнато обвинение за престъпление по служба и те не са свързани с присвояването на държавни пари (11 038 405.55 лв., изчислени от прокуратурата), за разлика от Масларова, бившият служител на Държавна сигурност, настоящ бизнесмен и семеен приятел на Масларови - Венцислав Драганов, както и свързаният с него Михаил Методиев.
Вестник "Старозагорски новини" се обърна с въпрос към пресцентъра на Софийски градски съд, какъв е мотивът за десетократното намаление на паричните гаранции на петимата обвиняеми. Отговорът гласеше дословно: "Така е сметнал съдията. Гаранциите се изчисляват спрямо доходите".
Към днешна дата е абсолютно неизвестно какви доходи са декларирали Венцислав Драганов и Михаил Методиев за 2009 г. И е абсолютно любопитно дали в данъчната декларация на Методиев са упоменати имотите, закупени от фирмите му от Министерството на отбраната в центъра на Стара Загора преди парламентарните избори миналата година.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |