Събития Областният управител на Стара Загора поиска проверка на дирекция Социално подпомагане

Областният управител на Стара Загора поиска проверка на дирекция Социално подпомагане

Четвъртък, 18 март 2010 г., 10:08
Размер на буквите

Областният управител Йордан Николов е изпратил писмо до министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов с искане за проверка на работата в дирекция "Социално подпомагане" - Стара Загора, по изготвянето на социални оценки по Закона за интеграция на хората с увреждания и начина на прилагането му.

Писмото на Николов е по сигнал от Териториалната организация на сляпо-глухите в Стара Загора, представлявана от Ангелина Кръстева. В сигнала се твърди, че дирекция "Социално подпомагане" - Стара Загора приема искания за изготвяне на нови социални оценки един месец след изтичане на старите, което е предпоставка за прекъсване на изплащането на интеграционните добавки на хората с увреждания, пише вестник Старозагорски новини. Трима души са с прекъснато изплащане на добавките тъкмо поради тази причина.
От организацията сигнализират още, че повечето от членовете им са хора с двойно сензорно увреждане (зрително и слухово) и се нуждаят от постоянна грижа, защото не могат да се обслужват сами. Те се чувстват дискриминирани от факта, че молбите им за личен асистент по проект "Социална услуга за качествен живот - фаза 2", на Агенцията за социално подпомагане, са отхвърлени. Представителите на организацията съобщават на областния управител и за липсата на професионализъм и проявено грубо отношение от страна на служителите работещи във фронт-офиса на дирекция "Социално подпомагане" в Стара Загора.
Областният управител настоява за предоставяне на подходящи и качествени социални услуги и разчита на намесата на министър Тотю Младенов "за прилагането на правилен подход и коригиране на допуснати професионални грешки и нарушения на Етичния кодекс от държавните служители".

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |