Събития Синята коалиция подканя ГЕРБ да ускори отстраняването на президента

Синята коалиция подканя ГЕРБ да ускори отстраняването на президента

Вторник, 16 март 2010 г., 12:41
Размер на буквите

"Ако ГЕРБ не стартира в парламента процедурата по отстраняването на Георги Първанов, ще постави под съмнение възможностите за твърдо и успешно управление на страната", каза пред медиите вчера в Стара Загора депутатът от "Синята коалиция" Иван Иванов, провокирайки индиректно управляващите да започнат час по-скоро процедурата по съдебно преследване на държавния глава заради нарушение на Конституцията.

Зам.-председателят на "Демократи за силна България" Иван Иванов каза още, че Синята коалиция не може да бъде инициатор на такава процедура, още повече, че са засегнати лица от управляващата партия - първо финансовият министър Симеон  Дянков, а в края на миналата седмица и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.
"Има нарушение на Конституцията на Република България с незаконния запис на разговора Първанов-Дянков, и парламентът трябва да се произнесе. Крайният резултат ще зависи от решението на Конституционния съд. "Синята коалиция" категорично ще подкрепи искането за възбуждане на импийчмънт срещу Георги Първанов, ако такава подписка тръгне в парламента", каза още старозагорският депутат.
Освен това Иван Иванов информира, че "Синята коалиция" остава на заявената си вече категорична позиция по повод законопроекта за изменение и допълнение на Закона за генномодифицираните организми (ГМО), чието второ четене предстои в Народното събрание в средата на тази седмица, пише вестник Старозагорски новини.
"В България категорично не бива да се отглеждат и предлагат на пазара ГМО, както трябва да се забрани и техният внос у нас. ГМО могат да бъдат отглеждани единствено в лабораторни условия за научно-изследователски цели", резюмира позицията на Синята коалиция по този въпрос Иван Иванов.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |