Събития Проходът на Републиката нямало да бъде затворен

Проходът на Републиката нямало да бъде затворен

Вторник, 16 март 2010 г., 12:37
Размер на буквите

Във връзка с тиражираната информация за незаконната и опасна експлоатация на северната част на Прохода на Републиката вестник Старозагорски новини се обърна с няколко въпроса към пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Публикуваме въпросите и отговорите без редакторска намеса:

- Уважаеми г-да от АПИ, съществува ли опасност Проходът на Републиката да бъде затворен поради опасност от падащи камъни и липсата на акт 16?
- Пътно поддържащата фирма "Пътни строежи ВТ" ООД следи за поддръжката на участъка и предприема своевременно мерки за обезопасяването му - в т.ч. поставяне на предпазни мрежи.

- Ако РДНСК - Велико Търново, издаде заповед за спиране на движението, как ще реагира АПИ - по какви маршрути ще бъде пренасочено движението при положение, че до края на м. март МПС-тата над 10 тона не могат да се движат през прохода Шипка?
- Такава заповед няма. Ако е необходимо, своевременно ще бъдат осигурени маршрути с цел да не се възпрепятства свободното преминаване на моторните превозни средства.

- Има ли АПИ готовност да започне незабавно отстраняването на пропуските и в какъв обозрим период движението ще бъде възстановено?
- Съгласно договора с изпълнителя работата в активните ленти е възможна след 31.03.2010 г. На проведената среща в ДНСК са набелязани мерки и срокове за отстраняване на забележките. До 30.04.2010г. тече процедура по отчуждаване на терени, засегнати в процеса на строителството.

- Кой е виновен за така създалата се ситуация и на кого ще бъде потърсена отговорност?
- Очевидно проблемът е резултат от управление на агенцията в предишни години и при различно ръководство.

Б.Р.Кратно и все в бъдеще време. Виновни, разбира се има, но от Агенцията явно не желаят да ги назоват.Може би това ще направи прокуратурата,още повече че по случая е разпоредена проверка за която "Старозагорски новини" вече даде свидетелски показания.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |