Събития AES пуска ток към националната мрежа през септември 2010 г. Тестването на съоръженията стартира през април

AES пуска ток към националната мрежа през септември 2010 г. Тестването на съоръженията стартира през април

Неделя, 14 март 2010 г., 15:42
Размер на буквите

Тестовете на съоръженията в новата ТЕЦ в комплекса Марица изток - Ей И Ес Гълъбово, ще започнат през април 2010 г. С тях започваме реалната експлоатация и производството на електроенергия, съобщи Рой Рийд, директор на цен тралата.

В момента на обекта работят голям брой системи, както и над 4000 души. Т. нар. търговска операция за 1 и 2 блок е предвидено да се състои на 15 септември (1 блок) и съответно на 15 октомври (2 блок), когато подизпълнитетите ще предадат ключовете за централата на инвеститора - американската компания AES. Предстоят ни доста тестове и настройки, официално лентата на новата централа ще прережем през септември, каза Рой Рийд. Електропроводът, който връзва централата с електропреносната мрежа на Н ЕК, е готов, той работи и по него вече е подадено напрежение. Доставките на въглища от Мини Марица-изток са договорени преди години, пише вестник Национална бизнес поща.

Световната икономическа криза не повлия на проекта на AES в България, не сме имали проблем с финансирането, казва Рой Рийд. Дали е добра инвестицията ни в страната ви, ще покаже бъдещето - инвестирали сме голям капитал, който все още не работи, коментира той. Ей И Ес е една от най-големите световни енергийни компании с постъпления от 14 милиарда долара за 2009 г. Притежава и управлява активи за над 40 милиарда долара. Компанията оперира в 29 страни на пет континента, нейните производствени, енергоснабдителни и разпределителни предприятия разполагат с капацитет да обслужват 100 милиона души по целия свят. В България компанията изгражда най-голямата нова мощност в Югоизточна Европа. Проектът Ей И Ес Гълъбово има за цел изграждане и експлоатация на 670 Мвт централа, която ще работи с лигнитни въглища.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |