Събития На 17 март Община Стара Загора отваря офертите на фирмите, които ще работят по платформата за доставка на електронни услуги

На 17 март Община Стара Загора отваря офертите на фирмите, които ще работят по платформата за доставка на електронни услуги

Неделя, 14 март 2010 г., 15:38
Размер на буквите

На 10 и 11 март в хотел Шератон в столицата се проведе 11-та национална конференция по електронно управление, в която участва и Община Стара Загора. Общината е в процес на изпълнение на проект, гарантиращ по-голям брой електронни услуги на гражданите.

Конференцията имаше за цел представянето на успешните практики и проекти във всички нива на администрацията, както и анонсиране на новите стратегии и планове за развитие на ефективно електронно управление в България. Може би най-полезна за присъстващите бе активната дискусия между представителите на централната, местната и областните администрации, донорски и международни организации с фокус на дейността върху административната реформа и електронното управление, пише вестник Национална бизнес поща.

От. юни 2008 г. българските общини по закон са задължени да предлагат такива услуги, но истината е, че нито една не разполага с достатъчния административен и технически капацитет да го прави наистина качествено, сподели секретарят на Община Стара Загора Николина Горова, която участва в конференцията. Тя наблюдава и изпълнението на проекта в старозагорската общинска администрация.
Проблем не само за българските общини, но и в развитите страни от ЕС, е и необходимостта гражданите да имат електронен подпис, за да могат реално да се възползват от по-голямата част от услугите. Ако само юридическите субекти на първо време могат да получат качествена електронна услуга, това ще е сериозна крачка към облекчаване на работата на бизнеса, смята г-жа Горова и точно затова Общината ще направи всичко възможно проектът да заработи в Стара Загора в най-кратки срокове.

На 17 март ще бъдат отворени офертите на фирмите, които кандидатстват за работа по електронната платформа за доставяне на услугата. Документация са закупили 10 фирми, но все още не е ясно колко от тях ще участват, защото вече веднъж процедурата бе прекратена след като се оказа в деня на отварянето на офертите, че само една фирма е подала такава. Дано този път нещата се развият по благоприятен за работата начин, защото сроковете са много кратки - избраната фирма трябва напълно да е приключила работата си по проекта още в началото на месец юни, обясни г-жа Горова.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |