Събития Стара Загора ще бъде домакин на финала на Каменица ФЕНкупа 2010

Стара Загора ще бъде домакин на финала на Каменица ФЕНкупа 2010

Четвъртък, 11 март 2010 г., 14:03
Размер на буквите

Официално бе обявен стартът на Каменица ФЕНкупа 2010 – шампионатът по футбол за непрофесионалисти у нас. Началото на турнира бе обявено от Генералния мениджър на Каменица АД Драган Радивоевич, олимпийската шампионка и председател на БОК - Стефка Костадинова, Бранд мениджърът на марката Каменица – Димо Димов и Цветан Димитров – специалист Спортен маркетинг в adidas България.

Каменица ФЕНкупа 2010 е осмото поред издание на Шампионата. През 2009 година в турнира взеха участие рекордните над 18 хиляди фена. Това ни дава пълното основание да считаме, че Каменица ФЕНкупа 2010 остави зад гърба си първите седем години, има своя история и вече се е утвърдила като традиция сред почитателите на футбола от цялата страна, съобщиха организаторите. С гордост можем да кажем, че този турнир се превърна в едно от най-очакваните футболни събития в страната, заяви Генералният мениджър на Каменица АД Драган Радивоевич. В същото време провеждането на  Шампионата никога не е било самоцелно. С всяка следваща година ние се стремим да предлагаме на участниците нови предизвикателства, които да им дават усещането, че самите те израстват и вървят напред заедно с нас. Каменица ФЕНкупа остана вярна на мисията си от самото начало – да предостави на феновете професионални условия, които да им дадат възможност да се почувстват като истински футболни звезди, допълни Радивоевич.
Каменица ФЕНкупа 2010 ще приближи феновете с още две огромни крачки до Големия футбол.
Тази година марката adidas, официален партньор на FIFA и UEFA, става част и от Каменица ФЕНкупа 2010. С екипи на престижния бранд ще играят всички тимове в полуфиналните срещи от турнира. Класиралите се за Големия финал ще се борят за титлата Национален шампион в професионални екипи на марката - същите, с които играят техните любими отбори в големите европейски клубове.
Партньор на Каменица ФЕНкупа 2010 става и Българският олимпийски комитет (БОК). По този начин Каменица ФЕНкупа 2010 става част от официалния календар събития на Българския Олимпийски Комитет.
„Олимпийските принципи като това спортът да бъде за всички и фактът, че е важно участието, а не победата сама по себе си, както и „феърплей” играта, са в основата на Шампионата още от самото му създаване. Чрез партньорството ни с БОК ние официално приобщаваме към олимпийския дух и всички участници в Каменица ФЕНкупа 2010”, коментира Драган Радивоевич.
Партньорството с Каменица АД бе „скрепено” и със символичен Олимпийски огън, който председателят на БОК връчи на Генералния мениджър на пивоварната.
Изненада за феновете крие и провеждането на Големия финал на Каменица ФЕНКупа 2010. Тази година той ще се проведе в значително разширен формат, сходен със схемата на финалите на Световното първенство по футбол. Отборите в тази фаза ще бъдат 24, вместо досегашните 12. Заключителните мачове ще се играят в Стара Загора, в три поредни дни -  между 17 и 19 септември 2010 г. Тази локация е избрана заради безупречната спортно-техническа база – терен и осветление, напълно в духа на мисията на Каменица ФЕНкупа. Големият финал ще се проведе във вечерните часове, на пълно осветление, на перфектен терен и при изцяло професионални условия. Комбинацията с професионалните екипи на adidas е гаранция за върховно футболно изживяване за отборите, достигнали до последната фаза.
Регистрацията за участие в осмото издание на Шампионата стартира на 10 март 2010 г. Както и през 2009 г. тя ще бъде само онлайн, на www.kamenitzafanclub.com. Сайтът на Шампионата ще предлага и много новини, свързани с футбола, а форум ще обединява феновете от цялата страна, като им даде възможност да обменят мнения по темите, свързани с любимия им спорт. 
Квалификациите в Каменица ФЕНкупа 2010 ще се проведат във всички 27 областни градове на страната и в София – област.
Полуфиналните срещи ще се играят в Благоевград, Пловдив, Русе, Плевен, София, Варна, Шумен, Бургас, Стара Загора, Хасково, Монтана и Габрово, в периода април – юли 2010 г.  
Тази година феновете сами ще избират Голямата награда. По време на регистрацията за участие всеки отбор ще посочи и кой е Мачът, на който би желал да присъства в ролята си на Национален победител в Каменица ФЕНкупа 2010. Избраната среща ще стане ясна след края на записването за участие в турнира, в края на м. юни.
Водещи на осмото издание на Шампионата са журналистите от Дарик радио Иво Райчев и Михаил Дюзев.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |