Събития Правителството ще предложи здравната осигуровка да бъде увеличена с 2%

Правителството ще предложи здравната осигуровка да бъде увеличена с 2%

Понеделник, 08 март 2010 г., 12:22
Размер на буквите

В сряда по време на заседанието на Министерския съвет ще бъде взето решение за отблокиране на 350 млн. лв., които ще бъдат предоставени допълнително на Националната здравноосигурителна каса и ще предложим 2% повишаване на здравната осигуровка. В момента тя е 8% - най-ниската в Европа. Това заяви премиерът Бойко Борисов след като проведе среща с  министър Симеон Дянков, министър Божидар Нанев и ръководствата на съсловните организации.

Тези средства ще преминават като приходи директно в сферата на здравеопазването, съобщиха от правителствената пресслужба. Министър-председателят е категоричен, че превеждането на средствата на лекарите оттук-насетне ще бъде редовно, но в същото време няма да спрат проверките заради протести на лекарите. Работи се активно по тях и скоро ще имаме резултати, които публично ще обявим, каза още той.
До сряда Министерството на финансите ще изплати дължимите суми на лекари, стоматолози и болници. Министър-председателят допълни, че забавянето се е наложило заради това, че са се изплащали парите им за ноември и декември миналата година. Четири години предишното правителство не е приемало разширения списък за безплатните лекарства. От първи юли се разширява списъкът така, че ние да плащаме със 70 млн. лв. повече, подчерта премиерът. Правителството има волята да изведе държавата от кризата, в която е и след като имаме успешен диалог помежду си, трябва да е ясно, че ще се работи в посока по-добро здраве за българина и реформа в системата на здравеопазването, убедени са председателите на Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз - д-р Цветан Райчинов и д-р Николай Шарков. За пръв път, откакто съм в системата имам пряк контакт с министър-председател, министър на финансите и всички отговорни фактори в държавата, изтъкна д-р Шарков.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |