Събития Заловените със 73 кг хероин остават в ареста

Заловените със 73 кг хероин остават в ареста

Неделя, 07 март 2010 г., 18:27
Размер на буквите

Окръжен съд - Стара Загора постанови постоянна мярка Задържане под стража на тримата задържани със 73 кг хероин в Казанлъшко. Както Икономически портал на регион Стара Загора съобщи, служители на Борба с организираната престъпност в Стара Загора под ръководството на Окръжна прокуратура задържаха в ранните часове на 5 март организирана престъпна група за трафик на 73 килограма хероин, разпределен в 146 пакета.

Дрогата е предназначена за Западна Европа, съобщи доректорът на ОДМВР - Стара Загора комисар Алекси Алексиев. Първо е задържан Петър Христов, на 25 г. от Казанлък, който е управлявал лек автомобил Рено, в чийто фабрични кухини са открити 117 пакета хероин, а останалите 29 пакета са иззети от частен дом в село Горно изворово. На територията на Гурково са задържани 45-годишният Янко Христов от село Енина с богато криминално досие и 28-годишният му племенник Ивайло Кирилов.
Това е особено тежък случай, тъй като е налице изключителна степен на обществена опасност. Една доза от това наркотично вещество е от 20 милиграма, Т.е. касае се за голямо количество 300 000 дози, коментира окръжният прокурор на Стара Загора Константин Тачев.
Категорично мога да заявя, че има достатъчно доказателства за повдигнатото обвинение за организирана престъпна група за трафик на наркотици и срещу тримата. Освен това те са осъждани и съществува опасност да се укрият и да извършат друго престъпление, гласят мотивите  на съдия Красимир Георгиев за постановяването на най-тежката мярка задържане под стража.

Решението на Окръжен съд - Стара Загора подлежи на обжалване. Заседанието е насрочено за 16 март в Апелативен съд - Пловдив.

хероин

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |