Събития Живко Тодоров представи България на висш европейски форум в Мадрид

Живко Тодоров представи България на висш европейски форум в Мадрид

Понеделник, 01 март 2010 г., 10:19
Размер на буквите

Старозагорският депутат от ГЕРБ Живко Тодоров бе единственият български народен представител, който на 25 и 26 февруари взе участие в срещата на председателите на парламентарни комисии по външна политика на страните от Европейския съюз, провела се в Мадрид. Тодоров бе там в качеството си на председателстващ комисията по външна политика и отбрана на Народното събрание.

"Срещата е традиционна, провежда се в началото на всяка година и на тазгодишния двудневен форум в Мадрид присъстваха от страна на домакините прeмиерът на Испания Хосе Луис Родригес Сапатеро, а от страна на ЕС - въpховният представител по външна политика и сигурност баронеса Катрин Аштън. Премиерът Сапатеро и баронеса Аштън изложиха приоритетите както на испанското председателство на ЕС, така и на общата европейска политика - борбата с икoномическата криза, възможностите за икономически растеж, превръщането на ЕС в световен лидер по отношение на външната политика, по-добър диалог между институциите на ЕС за приемане на план по реализиране на Лисабонската стратегия, изработването на кохерентна външна политика на Съюза", разказа вчера за вестник Старозагорски новини Живко Тодоров.
Освен това върховният представител на ЕС по външна политика и сигурност баронеса Катрин Аштън е акцентирала върху засилването на отношенията на ЕС със САЩ, Русия, Китай, Бразилия и Южна Африка, информира още председателстващият българската парламентарна комисия по външна политика и отбрана.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |