Събития Повдигнаха още 4 обвинения по случая Масларова

Повдигнаха още 4 обвинения по случая Масларова

Сряда, 24 февруари 2010 г., 22:36
Размер на буквите

Софийска градска прокуратура повдигна още две обвинения, свързани със златния ремонт на Социалния център в Стара Загора. Под отговорност за присвояване на близо 11 милиона лева са привлечени Михаил Методиев, представляващ изпълнителя на обществената поръчка "Стара Загора 2007", и близкият приятел на Емилия Масларова - Венцислав Драганов.

Обвиненията срещу тях са по два члена от Наказателния кодекс - 212 и 203. Наказанието по първия член е до 8 години лишаване от свобода, а по втория, който е "за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, наказанието е лишаване от свобода от десет до двайсет години". От пресцентъра на Софийска градска прокуратура съобщиха за "Старозагорски новини", че спрямо Драганов и Методиев е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 100 000 лева за всеки от тях, пише вестник Старозагорски новини.
Във вторник, когато беше връчено обвинението на екссоциалния министър Емилия Масларова, под отговорност са привлечени и бившият зам.-министър, старозагорецът Димитър Димитров, както и бившият главен секретар на Министерството на труда и социалната политика Иван Пенев. Обвиненията срещу тях са по чл. 282 от НК, който предвижда максимално наказание лишаване от свобода до пет години. На Димитров е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 30 000 лева, а на Пенев - 20 000 лв.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |