Събития Експерти разясниха процедурите за възлажане на обществени поръчки към ООН

Експерти разясниха процедурите за възлажане на обществени поръчки към ООН

Сряда, 24 февруари 2010 г., 17:09
Размер на буквите

В Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се проведе семинар за разясняване на процедурите за възлагане на обществени поръчки към програмите и инициативите на ООН. Това е един голям и сигурен пазар с над 7000 позиции за доставки и услуги с гарантирано финансиране – отбеляза в своето приветствие г-н Иван Стоименов, Главен секретар на БТПП.

Той изтъкна, че потенциалното бизнес партньорство с ООН е особено актуална в период на икономическа стагнация и засилена конкуренция, съобщиха от пресцентъра на Палатата.

Според г-н Иво Мускуров , началник на отдел „Икономически, финансови и бюджетно-административни въпроси”.в Дирекция „ООН и глобални въпрос” в Министерството на външните работи, българският бизнес трябва да използва логистичните си предимства за регистрация на фирми за възлагане на обществени поръчки за доставка на стоки и услуги към ООН. Това е така защото повечето от кризисните райони, в които ООН осъществява своята миротворческа и дейност и реализира не малка част от своите проекти се намират на Балканите, в Близкия изток и Африка.

Подробностите и условията за кандидатстване представи г-жа Уенди Нобъл (Wendy Noble) , която е от отдел Обществени поръчки на Секретариата на ООН. Достъпът до глобалния пазар на ООН, Безплатната регистрация позволява българските производители и доставчици да станат видими за всичките 20 агенции в системата за участие в търгове за доставки. Според г-жа Нобъл за предпочитане са фирмите с международен експортен опит, но ако такъв още няма, съответната фирма ще може да стане доставчик на стоки и услуги за офисите на ООН за територията на България.

БТПП

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |