Събития Община Стара Загора изгради съвременен приют за безстопанствени животни

Община Стара Загора изгради съвременен приют за безстопанствени животни

Вторник, 11 август 2020 г., 09:55
Размер на буквите

общински приют за безстопанствени животниСъвременен общински приют за безстопанствени животни беше изграден в старозагорското село Могила. Той се намира на територията на бившия пазар за животни и е с капацитет за настаняване от 120 четириноги. В новото съоръжение са създадени подходящи условия за отглеждането на кучетата.

Изградени различни по площ клетки за настаняване на животните. Предвижда създаването и на амбулатория за оказване на необходимата ветеринарномедицинска помощ.

Работното време на приюта всеки ден от 7:30 до 16:30 часа. Посетители, които искат да разгледат кучетата или да си осиновят домашен любимец се приемат в рамките на работното време.

От приюта допълват, че доброволците, желаещи да помогнат за разхождане и за обгрижване на питомците на общинския приют, могат да направят това в часовия диапазон между 10:00 и 12:00 часа всеки ден.

Всеки ден, включително в почивни и празнични дни, в обекта има дежурен служител, който се грижи за настанените животни. Общината има сключен договор с ветеринарна клиника, в която се осъществяват всички ветеринарно-медицински манипулации и евентуално лечение на четириногите.

Въпреки преместването приютът не е спирал работа. От началото на тази година до момента са преминали около 180 кучета, осиновените са 116 кучета, а са настанени близо 100 животни, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Съгласно програмата за овладяване на популацията и разпоредбите на Закона за защита на животните безстопанствените кучета се залавят от екипа на приюта, обезпаразитяват се, ваксинират се срещу бяс, кастрират се, маркират се и след необходимия възстановителен период се връщат по местата, от които са заловени. Не се връщат само кучета, които са заловени в близост до болнични и лечебни заведения, детски площадки, градини и училища, както и болни, на които им е необходимо лечение, и такива, които проявяват признаци на агресия.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |