Събития Българската търговско-промишлена палата обяви нови инициативи за активизиране контактите между български и белгийски фирми

Българската търговско-промишлена палата обяви нови инициативи за активизиране контактите между български и белгийски фирми

Вторник, 21 юли 2020 г., 10:04
Размер на буквите

БТППЗаместник-председателят на БТПП Красимир Дачев се срещна с Люк Соние, почетен консул на България във Валония, Белгия и Пламен Бончев, новоназначен посланик на България в Белгия. В срещата взе участие и Габриела Димитрова, директор Международно сътрудничество и международни организации, БТПП. Повод за срещата бе подготовката на предстоящо посещение на високо ниво от област Валония в България през есента на 2020 г. и бизнес мисия от белгийски фирми в София през пролетта на 2021 г.

Дачев запозна гостите с работата на Българската търговско-промишлена палата и подчерта, че посредством регионалните търговско-промишлени палати организацията обхваща бизнеса в цялата страна. Той изтъкна преимуществата на българската икономика като стимули за задълбочен търговско-икономически обмен и инвестиционно сътрудничество между България и Белгия.

Участниците в срещата обсъдиха и бизнес форума, организиран през 2018 г. от Българската търговско-промишлена палата съвместно с Европейския център за икономическа, академична и културна дипломация /European center for economic, academic and cultural diplomacy - CIDIC/, на който се проведоха десетки срещи между българските и белгийските фирми с общи интереси в областите: хранително-вкусова промишленост, машиностроене, авточасти, авиационна промишленост, транспорт и логистика, консултантски услуги, медии и др. В събитието се включиха над 60 представители на бизнеса от България и Белгия, съобщава информационният сайт на Палатата.

Люк Соние предостави допълнителна информация за очакваните посещения от Валония, като подчерта, че има значителен интерес от страна на местното ръководство и бизнес на провинция Ено да установят пряко сътрудничество с български партньори.

БТПП ще информира допълнително за датата на следващата визита и възможностите за бизнес срещи.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |