Събития Мярката 60/40 продължава до 30 септември 2020 г. БТПП изрази несъгласие с предложеното увеличение на сроковете за проверка на документите

Мярката 60/40 продължава до 30 септември 2020 г. БТПП изрази несъгласие с предложеното увеличение на сроковете за проверка на документите

Сряда, 01 юли 2020 г., 10:49
Размер на буквите

Мярката 60/40Главният секретар на Българската търговско-промишлена палата Васил Тодоров взе участие в заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което беше разгледан проект на постановление на Министерския съвет по мярката 60/40. Тя ще действа със срок до 30 септември т.г., като ще включва по-широк спектър от дейности и по този начин ще попаднат повече компании под обхвата ѝ. Средствата ще се изплащат за не повече от 3 месеца, като работодателите трябва да запазят заетостта за срок до 3 месеца след изтичането на мярката.

Палатата изрази несъгласие с предложеното увеличение на сроковете за проверка на документите, предвид сложната ситуация, пред която са изправени компаниите и необходимостта по-бързо да получат финансов ресурс.

Според БТПП следва да се въведат изисквания относно състава на комисиите към бюрата по труда, които разглеждат заявленията на предприятията, да се дефинира техния статут като помощни органи към директора на съответното бюро по труда и техните решения да се третират като актове на директора на бюрото по труда, което ще отстрани всяко съмнение относно качеството им на индивидуални административни актове и възможността им за обжалване по реда на АПК.

  • Пълният текст на становището на БТПП ТУК

Проектът на постановлението трябва да бъде окончателно одобрен на следващото заседание на Министерски съвет и да влезе в сила от 1 юли.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |