Събития Кръгла маса: Подобряване взаимодействието между местната власт и гражданското общество при разработване на политики на местно ниво

Кръгла маса: Подобряване взаимодействието между местната власт и гражданското общество при разработване на политики на местно ниво

Понеделник, 29 юни 2020 г., 16:00
Размер на буквите

Кръгла масаОбщина Стара Загора изпълнява съвместно с Общини Бургас, Сливен и Ямбол, в качеството им на членове на Сдружение на Общините от Югоизточен Регион (СОЮР) - проект Прилагане на модели и политики за насърчаване на гражданското участие за отговорно, споделено и динамично управление на местно ниво, финансиран по Оперативна програма Добро управление 2014-2020 г.

В рамките на проекта бяха извършени проучване и анализ на нивото на гражданско участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики на територията на градски ареали в общините от СОЮР. Бяха създадени регионални карти, включваща информация за предмета на дейност и основни интереси на неправителствените организации и тяхната обществена активност.

Целта на тези дейности беше да бъдат установени както дефицитите така и потенциала за внедряване на ефективни механизми за гражданско участие в общините членове на Сдружението, да бъдат изведени успешни модели от международни и национални практики за изграждане на капацитет за гражданско участие при дефиниране, изпълнение и мониторинг на местни политики и решения и да бъде анализиран опита на жителите в градските ареали на СОЮР при взаимодействие с местните органи на самоуправление.

В тази връзка ще се проведе кръгла маса, на която ще бъдат представени основни заключения и препоръки, изведени в изготвените доклади като резултат от гореописаните дейности.

Събитието ще се състои на 02.07.2020 г., от 09:00 часа, в зала П.Р. Славейков находяща се в сградата на Община Стара Загора, на адрес бул. Цар Симеон Велики №107.

Необходимо е да потвърдите участие и/или да се свържете при възникнали въпроси е г-жа Петя Бакалова на тел: 0887848238 и на ел. поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |