Събития Комисар Мария Габриел стартира информационна кампания в подкрепа на културата и културния туризъм

Комисар Мария Габриел стартира информационна кампания в подкрепа на културата и културния туризъм

Петък, 19 юни 2020 г., 10:09
Размер на буквите

ГабриелСтарт на кампания в социалните медии за популяризиране на местния културен туризъм даде днес българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и спорта Мария Габриел.

Кампанията е под надслов Културата на Европа е близо до вас и цели да насърчи гражданите да посетят местни туристически дестинации и да се запознаят с тяхното културно и природно богатство. Това ще допринесе за съживяването на туризма и местните икономики чрез представяне на разнообразни туристически продукти, базирани на културата и наследството. Кампанията ще включва и фото конкурс в социалните медии, което ще предостави възможност на хората да споделят впечатления от свои посещения на културни забележителности в близост до дома или в друга европейска страна.

Културният туризъм представлява 40% от европейския туризъм, а трима от четирима европееца избират къде да почиват или пътуват в зависимост от културните забележителности наоколо. Секторите на културата и туризма бяха сред най-тежко засегнатите от кризата с коронавируса и е важно да ги подкрепим. Това лято можем да се насладим на местното културно и природно богатство, да съпреживеем местните културни събития. С кампанията, която стартирам, искам да насърчим европейските граждани да преоткрият красотата и богатството на красиви места в близост до домовете им по сигурен и безопасен начин, коментира Мария Габриел.

Кампанията надгражда обявената преди дни онлайн платформа Re- open EU с интерактивна карта за безопасно възобновяване на туризма, разработени от Съвместния изследователски център на ЕК (JRC), който е в ресора на Мария Габриел. Според българския еврокомисар, културните дадености допринасят за по-доброто качество на туристическите дестинации и разнообразяват туристическо предлагане. В същото време, устойчивият местен туризъм благоприятства икономическото развитие. Това от своя страна осигурява ресурс за опазване и съхраняване на културното и природното наследство, за подкрепа на културни събития.

Акцентът на кампанията ни Културата на Европа е близо до вас е да насърчим местния, националния, европейския аспект на културния туризъм, за разлика от далечните дестинации и масовия туризъм. Тази година имаме възможността да преоткрием и опознаем богатството и многообразието на културното наследство близо до нас, заяви още Мария Габриел.

 Онлайн платформата е следваща стъпка от координираните действия на Европейската комисия в подкрепа на туризма и културата.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |