Събития Гледайте на живо: Граждански диалог с комисар Мария Габриел в Деня на Европа

Гледайте на живо: Граждански диалог с комисар Мария Габриел в Деня на Европа

Петък, 08 май 2020 г., 12:38
Размер на буквите

ГабриелНа 9 май честваме Деня на Европа и тази година се навършват точно 70 години от историческата Декларация на Робер Шуман, която се счита за началото на това, което днес наричаме Европейски съюз.

От 11:00 ч. в събота ще отбележим заедно Деня на Европа 2020г. като проведем онлайн граждански диалог с комисаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. Темата на дебата е: Ден на Европа 2020: Още по-силни заедно. Европейска солидарност по време на криза

От Представителство на Европейската комисия в България отправят покана към всеки да вземе участие в разговора с комисар Мария Габриел, който ще се излъчва на живо по БНТ 2, програма Христо Ботев на БНР, във Фейсбук и на интернет страницата на Представителството на Европейската комисия в България.
Можете да го проследите и чрез видеото в тази статия. 

Какво е значението на европейската солидарност и защо можем да се справим с кризата единствено заедно? Как европейските научни изследвания ще доведат до решение на глобалната криза? Кои са поуките от дистанционното обучение и какво е бъдещето на образованието? Каква подкрепа оказва ЕС на културния сектор и спорта? Тези и други предизвикателства ще обсъдим с комисар Мария Габриел. Тя ще даде информация за мерките, които Европейският съюз предприе в помощ на държавите-членки и ще отговаря на въпроси на гражданите за най-силното ни оръжие срещу кризата - науката и иновациите.

Всеки гражданин може да зададе своите въпроси към комисар Габриел директно във Фейсбук събитието или в платформата https://www.sli.do/, където трябва да влезете с хаштаг #EuropeDay.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |