Събития Доброволци и фирми обединяват усилия в помощ на старозагорци

Доброволци и фирми обединяват усилия в помощ на старозагорци

Четвъртък, 19 март 2020 г., 16:04
Размер на буквите

Стара ЗагораФирма Изитекс ООД уши и дари на Община Стара Загора 600 предпазни маски за многократна употреба. Правим дарението, защото искаме да спомогнем на институциите да бъдат защитени и да се преборим по-бързо със ситуацията, за да може да се завърнем към нормалния си начин на живот, обясни търговският директор на фирмата Георги Жеков. Той допълни, че маските не са медицински, но са трислойни и са изработени от памучна материя и хидрофибриран плат. Маските ще бъдат разпределени за нуждите на Община Стара Загора - за служители на социални заведения, детска кухня, общински пазар, както и за кметовете и кметските наместници по селата. От фирмата уточниха, че ще предоставят и още 400 маски на служители на ОДМВР Стара Загора.

В помощ на старозагорци се включват и Пекарни Петраки. Те ще даряват ежедневно по 100 хляба, които ще бъдат разпределяни на потребителите на Диетичния стол и на възрастни хора, заявили нужда от доставка на храни и лекарства на тел.0885 382 233, всеки работен ден от 9.00 до 17.00 часа.

Това произвеждаме и това можем да дарим. Ако всеки е съпричастен ще можем по-лесно да се преборим, категоричен е собственикът Петър Петров.

Към момента в Община Стара Загора има записани и 32-ма доброволци, които са изразили готовност да помогнат в случай на усложняване на кризисната обстановка - това са 18 мъже и 14 дами. Припомняме, че всеки, който има желание да се включи в помощ на нуждаещи се може да се запише на тел. 0885 90 12 12 и 042/614 614.
Кметът Живко Тодоров благодари на собствениците на фирми, както и на всички доброволци за съпричастността и помощта в този труден за всички момент.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |