Събития Европейската комисия спешно финансира проекти на иновативни предприятия, които могат да помогнат за справяне с пандемията от коронавирус

Европейската комисия спешно финансира проекти на иновативни предприятия, които могат да помогнат за справяне с пандемията от коронавирус

Понеделник, 16 март 2020 г., 21:15
Размер на буквите

EKЕвропейската комисия призовава стартиращи фирми и малки и средни предприятия, които се занимават с технологии и иновации и които биха могли да помогнат при лечението, тестването, мониторинга или други аспекти на епидемията от коронавирус, да заявят това. Те могат да получат спешно финансиране от Европейския съвет за иновации.

Крайният срок за подаване на заявления е 17:00 часа в сряда, 18 март (местно време в Брюксел). Бюджетът на програмата е 164 млн. евро. Няма предварително определени тематични приоритети и кандидатите със съответните иновации, насочени към превенция или лечение на инфекции с коронавирус, ще бъдат оценявани по същия начин като другите кандидати. Независимо от това, Комисията ще се стреми да ускори предоставянето на безвъзмездни средства и смесено финансиране (комбинирайки безвъзмездни средства и инвестиции в собствен капитал) на съответните иновации, както и да улесни достъпа до други източници на финансиране и инвестиции.

Европейската комисия вече подкрепя редица стартиращи и малки и средни предприятия с нововъведения, свързани с коронавирус чрез финансиране в предишни кръгове. Това включва проекта EpiShuttletle за специализирани изолационни единици, m-TAP проект за филтрационна технология за отстраняване на вирусен материал и MBENT проект за проследяване на мобилността на човека по време на епидемии.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |