Събития Стара Загора получи отличие Успешна община от Българската агенция за инвестиции

Стара Загора получи отличие Успешна община от Българската агенция за инвестиции

Петък, 28 февруари 2020 г., 19:50
Размер на буквите

Милена ЖелеваОбщина Стара Загора бе отличена в категория Успешна община на престижните награди Инвеститор на годината 2019, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ). От името на кмета на общината Живко Тодоров наградата получи неговият заместник - Милена Желева. Вярвам, че стъпките, които правим ръка за ръка са добри, когато Общината, държавата и инвеститорите вървят заедно. Пример за това е Индустриална зона Загоре. Тя е вече със 70 % изградена инфраструктура, очакваме инвеститорите да започнат градежа на предприятията си, каза Желева. В Стара Загора имаме много добър бизнес климат, а Общината е добър и предвидим партньор. Благодаря на инвеститорите, които избират Стара Загора, за да се развиват. По този начин и младите хора ще остават в нашия прекрасен град - да работят, да създават семейства и да образоват децата си, допълни зам.-кметът при приемането на отличието по време на церемонията в София.

Милена Желева получи стъклен плакет, грамота и значка, със символа на наградите - Златен бик, от председателя на Национална компания Индустриални зони Антоанета Барес.

Успехът на една община се мери по възможностите, които хората на място получават, за да живеят добре и да се развиват там. А това означава работа, облагородена среда, социална политика, спокойствие. Успехът на една община може да се види лесно. Разпознава се по уредения живот на гражданите и успешните инвестиции. В община Стара Загора бе създадена първата от европейски тип модерна индустриална зона - една съвместна инициатива между Община и Държава, в лицето на Министерство на икономиката. Това е и ключов момент за развитието като цяло на региона, мотивираха избора си организаторите.

nagrazhdavane

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |