Събития 16 военнослужещи положиха клетва в Стара Загора

16 военнослужещи положиха клетва в Стара Загора

Петък, 24 януари 2020 г., 15:43
Размер на буквите

Клетва16 военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от които пет дами, положиха днес своята военна клетва с тържествен ритуал във в.ф. 44200 в Стара Загора. В присъствието на Старозагорския митрополит Киприан, областните управители на Стара Загора - Гергана Микова, и на Хасково - Стефка Здравкова, заместника ѝ Митко Петров, секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов, общинския съветник Динко Михайлов, директора на РД ПБЗН - Стара Загора комисар Стоян Колев и други, командирът бригаден генерал Стоян Шопов отправи своя поздрав, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Днешният ден е празничен за всички, но той е с особено значение за членовете на личния състав на 2-ра механизирана бригада, защото в бойните ни редици постъпват достойни наши сънародници и колеги, готови да се посветят в служба на българския народ.

Полагането на военна клетва е стара и свята воинска традиция, която се помни за цял живот - онзи миг, споменът за който остава в сърцето и ни напомня за дълга, който сме поели целувайки бойното знаме и изричайки заветното Заклех се!, каза в словото си бригадният генерал Шопов.

След официалната церемония стана ясно, че има подготвени още няколко приема на военнослужещи. Надяваме се, че кампанията Бъди войник, която продължаваме и тази година, отново ще даде резултат, защото се наблюдава повишен интерес, коментира бриг. генерал Стоян Шопов. Той благодари за подкрепата, която получава 2-ра механизирана бригада от институциите, както и подчерта, че ще продължава съвместната работа за издигане на имиджа на българската армия.

IMG 9153

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |