Събития Видеокамера ще записва старозагорци за обгазяванията

Видеокамера ще записва старозагорци за обгазяванията

Сряда, 17 февруари 2010 г., 20:50
Размер на буквите

За 12 часа в събота Гражданска инициатива "За чист въздух" е насрочила мирен протестен митинг-шествие, който ще тръгне от площада пред Община Стара Загора. Мотото на организаторите е "Няма да отстъпим в битката за чист въздух! Няма да продадем и провалим бъдещето на децата си!".

Първата изява на гражданската инициатива беше при посещението на министрите Нона Караджова и Николай Младенов в началото на тази година. Тогава пред Областната администрация се събраха повече от 200 души, а към екоминистърката полетяха яйца. От "За чист въздух" обаче категорично се разграничиха от този акт на протест.

Шествието в събота ще премине през няколко старозагорски улици, а финалът ще бъде отново пред Общината. Отчитайки събралата се в хората негативна енергия, организаторите са предвидили всеки да има възможност да си каже мнението за обгазяванията пред видеокамера. Всички записи щели да бъдат качени в Интернет. Първият видеоклип е на актьора от Стара Загора Иван Матев, станал известен като Супер Любо. Пред камерата той заявява, че това, което вижда като действия от страна на политиците, е евтин пиар и че е време да покажем, че има гражданско общество. Супер Любо казва, че двете му деца живеят в Стара Загора и че иска те да дишат чистия въздух на неговото детство, пише вестник Старозагорски новини.
Организаторите се надяват старозагорци масово да ги подкрепят. Във виртуалното пространство гражданската инициатива вече има над 2500 привърженици. Исканията им са обявяване на кризисна ситуация, образуване на проверка на прокуратурата и ДАНС за разследване на източниците и виновниците за екологичния геноцид, прекратяване на обгазяванията и съд за престъпното бездействие на всички институционалноотговорни лица. От гражданската инициатива заявиха, че категорично се разграничават от всякакви политически партии, че в момента подготвят текст за меморандум, който ще връчат на български евродепутати, и че ще сезират за проблема на Стара Загора Европейския парламент.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |