Събития „Панхим“ ООД откри модерен цех за екструдиране на листове в предприятие си в Стара Загора

„Панхим“ ООД откри модерен цех за екструдиране на листове в предприятие си в Стара Загора

Четвъртък, 31 октомври 2019 г., 09:03
Размер на буквите

Панхим

Председателят на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов беше гост на тържеството по повод на откриването на новия цех за екструдиране на листове на „Панхим“ ООД, част от израелската компания „Плазит Полигал груп“. Реализираният проект е на обща стойност 10 млн. лева. Мащабната инвестиция на компанията е свързана със строеж на нова производствена база, както и с въвеждане в експлоатация на иновативна екструдираща линия за плоски листове, една от първите в Европа от този клас.

Основната част от технологичното оборудване по проекта - екструдерната инсталация за плътни листове, е закупена със средства по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. Общата сума на инвестицията по Оперативната програма е 4 823 372 лв., от които 50% са безвъзмездна финансова помощ и 50% са собствено съфинансиране.

Новопостроената модерна производствена сграда, заедно с новата инфраструктура и допълнителното оборудване са изградени изцяло със собствени средства на "Панхим" ООД.  Новата екструдираща линия ще увеличи капацитета на предприятието за производство на екструдирани плътни листове с допълнителни 7 000 тона годишно.  

Домакини на събитието бяха Александър Белкин – управител на „Панхим“ и Амир Абрамович – генерален директор на „Плазит полигал груп“.

Управителят на "Панхим" ООД - Александър Белкин, изрази гордостта си от реализирания само за една година проект.  

Сред официалните гости на церемонията бяха посланикът на Държавата Израел у нас - Н.Пр. Йорам Елрон, областният управител на Стара Загора Гергана Микова и нейният заместник Красимир Червилов, а също и десетки представители на бизнеса в региона и партньори на дружеството от различни краища на света.

Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов, заедно с главния архитект Виктория Грозева и секретаря на администрацията Делян Иванов също поздравиха ръководството на старозагорското предприятие „Панхим“ ООД по повод откриването на новия им цех за екструдиране на листове.

IMG 5341

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |