Събития Най-големият бик, най-големият бургер, елитни животни и много атракции на изложението „Стекспо 2019“

Най-големият бик, най-големият бургер, елитни животни и много атракции на изложението „Стекспо 2019“

Вторник, 29 октомври 2019 г., 15:46
Размер на буквите

Стекспо 2019Най-големият бик от породата „Симентал“, тежащ над 900 килограма, ще видят посетителите на изложението „Стекспо 2019“, което ще се проведе на 1 и 2 ноември в Международен панаир Пловдив. Това е единственият форум за месодайно говедовъдство в България от такъв мащаб.

Неговото четвърто издание ще събере професионалисти в сектора на животновъдството, фермери, ресторантьори, топексперти от Европа и САЩ. На изложението ще има близо сто елитни животни от различни породи, като „Абердийн Ангус“, „Херефорд“, „Лимузин“, „Гаскон“, „Симентал“, „Шароле“, „Кианина“, „Маркиджана“, „Пиемонт“, и кръстоски, заявиха от Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България /АРМПГБ/. Тя организира „Стекспо“ с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите.

За първи път ще бъдат показани и овце със съдействието на Асоциацията за развъждане на породата “Лакон” в България, която е съорганизатор на събитието. Тя представя овце от млечно направление, част от най-елитните чистокръвни животни от породата. За първи път идват и овце от единственото в България чистопородно стадо „Съфолк“.

В програмата на „Стекспо 2019“ са включени много лекции за хранене и размножаване на животни, поддържане на пасища, биотехнологии в животновъдството, приложение на Интернет и управление на фермата, както и открит урок за подготвяне на елитни екземпляри за изложби и аукциони, съобщиха от АРМПГБ. Сред лекторите са известни чуждестранни специалисти.

Изложението ще предложи на гостите и много забавления. Сред тях е състезание за Angus Champion. Желаещите могат да научат тайни за гледане на японската порода Wagyu, която дава най-скъпото месо. Ценителите ще опитат деликатеси с премиум качество от специално отглеждани животни във фермите на членове на АРМПГБ.

Най-големият бургер, правен досега, ще приготви екипът на Ути Бъчваров, подчертаха организаторите. Рок групите Kottarashky band, Валяк III-Добрич, Rock N Roll Train ще се погрижат за доброто настроение на гостите.

Новост е и програмата за деца. На специална площадка те могат да опознаят животните и тяхното отглеждане. Там ще посрещнат елена Рудолф, чието пристигане ще бъде една от големите атракции, твърдят организаторите.

Те са подготвили и иновативно обучение по сноуборд в „Riglet парк“, където децата ще придобият основни умения в този спорт. След това ще се забавляват с разучаването на различни видове скокове, ротации и трикове на батут и въздушна възглавница.

За почитателите на ските ще има симулатор, наподобяващ спускането по снежните писти. Така нареченото „нинджа трасе“ представлява поредица от препятствия, които развиват баланса, ловкостта и интелекта.

Всички деца имат безплатен достъп до забавленията и до изложението. Билетът за възрастни струва 12 лева за един ден, а за два дни – 20 лева. „Стекспо 2019“ започва на 1 ноември, а официалното откриване е на 2 ноември от 10 ч. пред палата 7 на Международен панаир Пловдив.

panair plovdiv

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |