Събития Стара Загора, Казънлък, Гълъбово, Раднево, Мъглиж, Павел баня и Братя Даскалови избраха кметове на първи тур

Стара Загора, Казънлък, Гълъбово, Раднево, Мъглиж, Павел баня и Братя Даскалови избраха кметове на първи тур

Понеделник, 28 октомври 2019 г., 07:05
Размер на буквите

избориДосегашният кмет на Стара Загора Живко Тодоров, издигнат от ГЕРБ, печели убедително трети мандат за управление на общината след проведените местни избори. Тодоров получава 69% от гласовете. Опонентът му Иван Върляков (БСП за България) е с 15%, показват междинни резултати от преброяването.

Данните* са след официалното преброяване на гласовете от 54% от секционните протоколи и са обявени от Централната избирателна комисия в 7:00 часа в деня след изборите.

Изборната победа на Живко Тодоров е изключително категорична и изпъква на фона на резултатите в другите големи градове на България и сред общините от областта.

 • В Казанлък Галина Стоянова (ГЕРБ) печели изборите също на първи тур и получава пореден кметски мандат с 55% от гласовете (междинни резултати при обработени 72% от протоколите). Кандидатът на БСП Стоян Петров получава 29%.
 • В Раднево кандидатът на ГЕРБ Теньо Тенев печели на първи тур изборите с 62%.
 • В Мъглиж досегашният кмет Господин Господинов (ГЕРБ) получава нов мандат с 59% от гласовете.
 • В Бургас Димитър Николов (ГЕРБ) получава 66% (междинни резултати при обработени 74% от протоколите). Кандидатът на БСП Николай Тишев остава с 10%.
 • Във Варна се очаква победа на първи тур на Иван Портних (ГЕРБ), при обработени 37% от секционните протоколи той има резултат, който е под 51% и по-пълна извадка ще покаже дали той ще бъде победител без балотаж.
 • В Пловдив кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров отива на балотаж, след като получи 35% от гласовете, а негов опонент вероятно ще бъде Славчо Атанасов (местна коалиция НФСБ - ВМРО-БНД), получил 16% при вота (междинни резултати при обработени 44% от протоколите).
 • В София досегашният кмет на ГЕРБ Йорданка Фандъкова получава 36% и отива на балотаж с издигнатата като независим кандидат Май Манолова, която остана втора с 27% (междинни резултати при обработени 21% от протоколите).

 • В област Стара Загора балотажи ще се проведат в:
 • Чирпан - между кандидатът подкрепен от ГЕРБ и широка коалиция Йвайло Крачолов и кандидата на ДПС или БСП. Орхан Асанов (Движение за права и свободи) и Гено Генов (БСП) имат много близък резултат от около 18% (междинни резултати при обработени 82% от протоколите) и кой отива на втори тур ще стане ясно след окончателното преброяване на гласовете.
 • Опан
 • Николаево
 • Гурково

 • Павел баня ще има нов кмет и тава Иса Бесоолу, издигнат от ДПС.
 • На първи тур са избрани кметовете на общините Гълъбово (Николай Тонев, 71%); Братя Даскалови (Иван Танев, 69%); 
ГЕРБ ще има и най-много места в Общинския съвет на Стара Загора. БСП остава втора политическа сила в местния парламент, а на трето място по численост ще бъде групата от съветници на местната коалиция Земеделски Народен съюз. Данните от преброените гласове, обявени към 5:00 часа, не показват какъв ще бъде броят на съветниците. Колко политически партии ще имат представители в Общинския съвет на Стара Загора зависи от числото на общинската избирателна квота.

Общинската избирателна квота* на изборите през 2015 г. за Община Стара Загора е 1209 гласа. На предходните местни избори тя беше 1261 гласа. Квотата определя колко гласа средно са нужни, за да има определена политическа сила един представител в общинския съвет.

 * Данните в информацията са от официални междинни резултати. Окончателните резултати ще бъдат публикувани на сайта на ЦИК след приключване на обработката на изборните книжа. 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |