Събития Министър Петя Аврамова: Големите проекти трябва да бъдат изпълнени качествено и в срок

Министър Петя Аврамова: Големите проекти трябва да бъдат изпълнени качествено и в срок

Петък, 25 октомври 2019 г., 18:33
Размер на буквите

строителствоБезспорно 2019-та ще бъде запомнена като успешна за бранша. Отчитаме ръст във всички видове строителство. Въпреки негативните икономически сигнали, идващи отвън, и за 2020-а година в областта на строителството у нас имаме основания за оптимизъм. Започна работата по много големи проекти, трябва да ги изпълним качествено и в срок.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на традиционния бал на Камарата на строителите в България в навечерието на Деня на строителя.

Регионалният министър отбеляза, че благодарение на добрата организация постепенно напредва работата по приоритетните проекти - изграждането на магистралите „Хемус“, „Струма“, „Европа“, „Русе – Велико Търново“, скоростният път „Видин – Ботевград“. Разбира се, освен за големите инфраструктурни проекти, които влияят върху развитието на цели региони, работим и да променяме облика на населените места, подчерта Петя Аврамова.

По управляваната от Министерството Оперативна програма „Региони в растеж“ се реновират лечебни и социални заведения, училища, детски градини, паркове и обществени пространства. Рехабилитират се пътища, санират се сгради.

IMG 4996Министърът отбеляза, че голямо предизвикателство ще са и предстоящите ВиК проекти, но изрази увереност, че строителният бранш ще се справи с изпълнението им. Ще се работи по близо 800 километра водопроводна мрежа, 400 км канализация, пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води.

Регионалният министър напомни поговорката „Всеки строеж си хвали майстора“ и че създаденото от бранша е пред очите на цялото общество. Тя пожела да се работи така, че да бъде заслужена високата оценка на хората.

По време на събитието бяха отличени най-добрите компании в бранша.

Министър Аврамова връчи наградата в раздел „Големи строители“ при строежите от група „Благоустройствена инфраструктура, хидротехническо строителство и опазване на околната среда“ на „Пайп систем“ АД.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев отличи „Симекс“ ЕООД в раздел „Средни строители“ при „Строежи от транспортната инфраструктура“. В същата категория председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Георги Терзийски връчи наградата за „Малки строители“ на „Автомагистрали София“ ЕООД.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |