Събития Дни на отворените врати на икономиката на Старозагорска област

Дни на отворените врати на икономиката на Старозагорска област

Петък, 25 октомври 2019 г., 07:43
Размер на буквите
1otvoreni vrati 2019 images 2019За трети път Старозагорска Област участва организирано и активно в Европейската седмица на професионалните умения с Дни на отворените врати. В периода 28-31 октомври 24 фирми, в които работят над 5500 работници ще отворят врати за ученици родители, за да могат те да се запознаят с възможности за бъдеща трудова реализация. Координатор е Регионалното управление на образованието в партньорство с Областен управител, общинските администрации, Търговско-промишлена палата - Стара Загора и другите работодателски организации.
Фирмите, включили се тази година в Дните на отворените врати са повече от миналата година, което показва засиленият им интерес и нарастващ ангажимент за съдействие за решаване на най-големия проблем на бизнеса - проблема с човешките ресурси. Много от фирмите участващи в проявата работят в партньорство с професионални гимназии по дуално обучение, което до сега беше подкрепяно от швейцарския проект ДОМИНО. Ако се реализират обещанията на Българското правителство професионалното образование и дуалното обучение да станат основен национален приоритет, подкрепен с финансово обезпечени мерки, това ще катализира процеса на повишаване на престижа и авторитета на професионалното образование в България.
Европейската седмица на професионалните умения е инициатива на Европейската комисия и има за цел да направи по-привлекателно професионалното образование и обучение (ПОО) в подкрепа на качествените умения и работните места чрез съчетаване на прояви, които ще се проведат в цяла Европа на местно, регионално и национално равнище. Заинтересованите страни, които ще вземат участие в тази Седмица, ще имат възможност да споделят примери за високи постижения в областта на ПОО, както и иновативни практики за преподаване, успешни програми за професионално обучение, които насърчават стажовете, обучението на работното място, повишаването на квалификацията и преквалификацията, както и устойчивите партньорства между бизнеса и образованието. Събитието е отворено за всички организации в рамките на всяка една от 28-те държави — членки на ЕС, членовете на Европейската асоциация за свободна търговия (Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария) или държавите кандидатки. България за участва в Седмицата, като координатор е Министерството на образованието и науката.

 

В Старозагорска област Дни на отворените врати на фирмите се организират още веднъж в годината през месец април, по време на Областната панорама на професионалното образование.
 

ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |