Събития Дейностите на полигон Змейово се наблюдават онлайн в интернет

Дейностите на полигон Змейово се наблюдават онлайн в интернет

Вторник, 16 февруари 2010 г., 17:19
Размер на буквите

Дейностите на Централния артилерийски изпитателен полигон Змейово вече могат да се наблюдават 24 часа в денонощието онлайн в сайта на Министерство на отбраната, където има едноименна секция. На този етап са монтирани 2 камери, които покриват централната огнева зона. Предстои видео наблюдението да бъде разширено и в периферията на военния обект. Осигурен е постоянен космически мониторинг на атмосферата и информацията от него се публикува в специализираната рубрика в сайта.

Валентин Радев зам.-министър на Министерството на отбраната Валентин Радев

В района на полигона е разположена Автоматична измервателна станция за контрол на качеството на атмосферния въздух. Мерките са с цел да се осигури прозрачност и да се разсеят съмненията в обществото, че полигонът обгазява Стара Загора, заяви зам.-министърът на отбраната Валентин Радев.
В сайта се публикува и предварителна информация за предстоящите дейности на военния обект. Също така представители на неправителствени организации и журналисти, по предварително изготвен списък, ще имат 24-часов достъп до полигона.
Няма подземни заводи, няма подземни съоръжения, нищо подземно няма. Всичко е на земята и всичко ще знаете. Това, разбира се, не означава, че утре няма да има обгазяване на Стара Загора, на полигонът не е свързан с тях, категорично заяви Валентин Радев.
Зам.-министърът на отбраната каза още, че на полигон Змейово никога не се е извършвала утилизация на боеприпаси и оръжия, с изключение на 2002 г., когато се унищожаваха бойните глави на ракетите Скъд, Фрог и СС-23. Той заяви, че в България в момента се извършва утилизация на боеприпаси и посочи лицензираните фирми.
Това са търговски дружества - Терем, Берета Трейдинг и Дунарит. Те утилизират, но не го правят на полигон Змейово, каза Радев. В момента в България се унищожават около 14 000 тона боеприпаси. Малките елементи се утилизират в Габрово и в Русе. Търсят се средства за утилизаия на приблизително същото количество боеприпаси.

 • Страница на Министерството на отбраната за информация и видеонаблюдение на военния полигон край с. Змейово:
  http://www.mod.bg/bg/zmeyovo.php

   

  екология

  екология

  екология

  екология

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |