Събития Хиляди старозагорци подкрепиха кампанията Да изчистим България заедно

Хиляди старозагорци подкрепиха кампанията Да изчистим България заедно

Събота, 14 септември 2019 г., 14:21
Размер на буквите

почистванеИ тази година Стара Загора е част от националната кампания Да изчистим България заедно. Служителите на Общинска администрация дадоха своята лепта за приветливостта на част от най-големия парк в града – „Митрополит Методий Кусев“, в петък. Те успяха да съберат над 40 кубични метра отпадъци, сред тях имаше автомобилни гуми, домакински и други пособия. Десетки чували с пластмасови опаковки и хартийки също са далеч от зелените площи на Аязмото.

Община Стара Загора осигури за съботния ден 5 хил. броя полиетиленови чували и 2 хил. чифта ръкавици за еднократна употреба, с които желаещите граждани да освежат различни паркове, градини, детски площадки и други предпочитани за разходка и отмора зони. Отново подкрепа за чистотата оказаха представители на различни държавни и местни институции, неправителствени организации, колективи от училища и детски градини, фирми, както и стотици граждани. Жители на 18 села от общината също се включиха и почистиха в населените си места.

Близо 1300 общо бяха доброволците, които заявиха участието си в еко кампанията, сочат данните на звено „Чистота“ към Община Стара Загора. Те допринесоха за приветливостта на районите за отмора, игра и разходка – парковете в града, както и в селата, детски и спортни площадки, междублокови пространства и градини. Само до обедните часове бяха събрани над 700 кубични метра отпадъци.

След приключването на съботното почистване, събраните и изнесените и поставените до контейнерите чували, ще бъдат извозени от екипи на ДЗЗД „Грийн Партнърс – БКС“.

През двата почивни дни – събота и неделя, достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“, в землището на село Ракитница, е свободен за всички транспортни средства, които извозват събраните по време на инициативата отпадъци, включително и за частни транспортни средства. Освен това, всички граждани, които имат за третиране едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели - шкафове, гардероби, легла, вкл. матраци, дивани, фотьойли и други) могат да го направят безвъзмездно в Центъра за рециклиране на Регионалния център за управление на отпадъците в Ракитница.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |