Събития Булгаргаз поиска поскъпване на природния газ със 17%

Булгаргаз поиска поскъпване на природния газ със 17%

Понеделник, 15 февруари 2010 г., 12:56
Размер на буквите

Природният газ да поскъпне с 16,62 процента за второто тримесечие на годината, предлага държавният доставчик „Булгаргаз”, съобщиха от Българския енергиен холдинг. Така цената на синьото гориво от април ще скочи с 68,70 лева до 481,94 лева за 1000 кубически метра без ДДС. Причините за искания ръст в цената са по-високите през последните месеци цени на горивата на международните пазари, уточниха от дружеството.

Прогнозната цена на компанията не включва надвзетия или недовзет приход от първото тримесечие, който беше въведен в края на миналата година чрез промяна в наредбата за цените на газа, съобщи Дарик. Ако държавният регулатор реши да възстанови 50 процента от недовзетия приход за миналия тримесечен период, то газът според прогнозите на „Булгаргаз” трябва да поскъпне от април до 502,83 лева без ДДС. Това е допълнително увеличение към предложения над 16-процентов скок с 20,89 лева за 1000 кубически метра, информира Insurance.bg. При отчитане на 100 процента недовзет приход през първото тримесечие цената на синьото гориво трябва допълнително да се увеличи през второто тримесечие на 2009-та с 41,78 лева до 523,72 лева за 1000 кубически метра без ДДС.

Окончателното предложение на „Булгаргаз” за промяната в цената на синьото гориво от април ще бъде внесено в ДКЕВР до 11 март, а до края на месец март енергийният регулатор ще реши с колко да поскъпне природният газ през второто тримесечие.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |