Събития В област Стара Загора за развитие и реконструкция на електроразпределителната мрежа и сигурността на захранване ще бъдат инвестирани 9.1 млн. лева

В област Стара Загора за развитие и реконструкция на електроразпределителната мрежа и сигурността на захранване ще бъдат инвестирани 9.1 млн. лева

Четвъртък, 06 юни 2019 г., 18:00
Размер на буквите

Гергана МиковаОбластният управител Гергана Микова се срещна с регионалния мениджър на EVN България Робърт Дик. На срещата присъстваха също Калина Трифонова, заместник-председател на УС на дружеството и Костадин Величков, изпълнителен член на ръководството на “Електроразпределение Юг“.

Г-н Дик обясни, че през 2019 г. в област Стара Загора за развитие и реконструкция на мрежата, повишаване на сигурността на захранване ще бъдат инвестирани 9.1 млн.лв. В процес на изграждане са 5.5 км нови електропроводи за средно напрежение, 19 км – за ниско напрежение и 26 нови трафопоста.

За 14 години електроразпределителното дружество е инвестирало над 1.7 млрд.лв. в инфраструктура и услуги. Изградени и обновени са 20 965 км мрежа.

„УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ продължава да е най-големият длъжник на EVN, обаче болницата спазва стриктно спогодбата за разсрочено плащане, а това е добър знак за нас“, каза още г-н Дик. Дълговете на болницата са в размер на 1.638 млн. лв.

Специализираната болница в Радунци и болницата в Гълъбово са другите големи длъжници на дружеството. Електрозахранването на здравното заведение в Радунци е спряно, проведена е среща с ликвидатора и от EVN очакват публичната продажба на болницата.

В края на срещата г-жа Микова благодари на Робърт Дик и екипите на дружеството за адекватната и бърза реакция по отстраняването на авариите след бурята в района на 31 май. „Заради ураганния вятър имаше места, които останаха без ток, но хората ви работиха денонощно и навсякъде в рамките на 24 часа електрозахранването беше възстановено. Благодаря за професионализма и отговорното отношение“, каза областният управител.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |