Събития Ученици от СУ „Иван Вазов“ - Стара Загора участваха в Седмицата на науката, организирана от Европейската училищна мрежа и образователната платформа Scientix

Ученици от СУ „Иван Вазов“ - Стара Загора участваха в Седмицата на науката, организирана от Европейската училищна мрежа и образователната платформа Scientix

Понеделник, 20 май 2019 г., 09:09
Размер на буквите

Седмицата на наукатаЗа трета поредна година ученици от СУ „Иван Вазов“, гр. Стара Загора участваха в Седмицата на науката от 22.04 до 29.04.2019 г., организирана от Европейската училищна мрежа и образователната платформа Scientix.

В рамките на седмицата на науката ученици от 8, 9 и 11 клас, профил „Софтуерни и хардуерни науки“, успяха със софтуер за динамична математика Geo Gebra и софтуер за блоково програмиране Scratch да установят кога може да се начертае звездовиден многоъгълник на един дъх и да свържат спираловидните форми с реалния живот.

Всички дейности през Седмицата на науката са част от проекта „How To Feel Maths“ (“Как да почувстваме математика”) на програма Еразъм +, дейност К2 – обмен между училища, на който СУ „Иван Вазов“ е координатор. За трета поредна година партньори в начинанията са секция „Образование по математика и информатика“ на Института по математика и информатика към БАН в лицето на проф. Тони Чехларова и доц. Жени Сендова. Уеббинарите организирани от тях през месец февруари помогнаха на нашите ученици да се справят с поставените предизвикателства.

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |