Събития Двустранни бизнес срещи със словашки компании - 21 май 2019 г., София

Двустранни бизнес срещи със словашки компании - 21 май 2019 г., София

Вторник, 07 май 2019 г., 11:00
Размер на буквите

БТППБългарската търговско-промишлена палата кани представителите на бизнеса на двустранни бизнес срещи със словашки компании, организирани съвместно с регионалната търговска палата на гр. Търнава, Словакия и Посолството на Словакия в София. Събитието ще се проведе в сградата на БТПП на ул „Искър” 9, гр. София, ет. 1, зала А, на 21 май 2019 г. от 10 часа.

По данни на Министерството на икономиката относно двустранния стокообмен България – Словакия, през първите девет месеца на 2018 г. износът е 152,099 млн. евро, (увеличение с 2,7%). Вносът е 286,789 млн. евро. Стокообменът възлиза на 438,888 млн. евро. По отношение на вноса от Словакия продължават да преобладават стоките, за които не съществува или е в ограничени размери подобно производство в България. В тази група влизат основно LCD телевизорите на компаниите “Самсунг”, „Филипс” и “Сони”, произведени в Словакия и друга битова техника, пътнически автомобили и авточасти, електро- и техническо оборудване, офис хартия и др.

Освен официалната част се предвиждат двустранни срещи, като словашката делегация ще бъде представена от фирми в секторите: автомобилна индустрия, машиностроене, металообработващи машини, метрология, производство на бои, стоманени бетонни стълбове и др.

 

При интерес за участие във форума е необходимо в срок до 14 май (вторник) да изпратите попълнена регистрационна форма на имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Участието в срещата е безплатно. Работен език - английски.

За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП, тел. 02/8117 421, 8117 494.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |