Събития Семинар на тема: Южна Африка - икономика и инвестиции - 15 май 2019 г., София

Семинар на тема: Южна Африка - икономика и инвестиции - 15 май 2019 г., София

Четвъртък, 02 май 2019 г., 14:00
Размер на буквите

БТППБългарската търговско-промишлена палата, съвместно с Посолството на Република Южна Африка, организира информационен семинар на тема: "Южна Африка - икономика и инвестиции", който ще се проведе на 15 май 2019 г. oт 14.30 часа в сградата на БТПП, ул. „Искър“ 9, зала А, ет. 1.

Събитието ще представи актуална информация за икономическото развитие на Република Южна Африка, приоритетни области за привличане на инвестиции, потенциалните сектори на взаимно търговско и инвестиционно сътрудничество с България, състояние на двустранния стокообмен, добри практики и др.

По информация от Министерството на икономиката на България през отделните години стокообменът в търговията между България и Република Южна Африка се характеризира с непостоянни тенденции. Търговското салдо е предимно отрицателно за България. Износът от България се състои от: слънчогледово и шафраново олио, семена от слънчоглед, крафтхартии и крафткартони, пластмасови едножични влакна, автоматични машини за обработка на информацията и др. Вносът от Република Южна Африка се състои от: автомобилни превозни средства за транспорт на стоки, каменни въглища, вълни, щрайхгарни или камгарни, изделия от естествена или възстановена кожа, рафинирана мед и др. 

С оглед на характеристиките на стокообмена най-перспективните български стоки за реализация на южно-африканския пазар са в следните области: лека промишленост; хранително-вкусова промишленост; машиностроене; химическа промишленост; дървообработваща промишленост.

Заинтересованите компании могат да заявят участие в семинара най-късно до 14.05.2019. Участието е безплатно. Работен език: английски език. 

За допълнителна информация БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, тел.: 02 8117 489, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |